IALC use cookies to give you the best experience on our websites. By using this site you agree to our use of cookies as described in this Privacy Policy. Click here to remove this message.
MENU

Konferenca e Shtatë Vjetore Ndërkombëtare (Bilbao, Shteti Bask)

NJOFTIM PËR SHTYP - Konferenca e Shtatë Vjetore Ndërkombëtare e Asociacionit Ndërkombëtar të Komisionerëve të Gjuhëve

Avokati i Popullit i Shtetit Bask do të jetë nikoqir i Konferencës së e shtatë vjetore të Shoqatës Ndërkombëtare të Komisionerëve të Gjuhëve në Bilbao, Spanjë më 7 dhe 8 shtator 2022. Anëtarët do të mblidhen më pas për Mbledhjen e përgjithshme vjetore më 9 shtator.

 

Vendi: Euskadiko Artxibo Historikoa (Arkivi Historik i Shtetit Bask), dhoma e bodrumit

Adresa: María Díaz de Haro Nr. 3, Bilbao

 

E martë, 6 shtator

Mbërritja e pjesëmarrësve në Bilbao (ju lutemi vini re se kjo është festë zyrtare)

 

E mërkurë, 7 shtator: Dita 1

10:30 Mirëseardhja dhe fjala hapëse

Raymond Théberge, Kryetar në largim dhe Komisioner i Gjuhëve Zyrtare të Kanadasë

Manuel Lezertua, Avokati i Popullit i Shtetit Bask

10:50 Prezantimi i Nëngrupit të Politikave dhe Kërkimit

"Ndikimi i COVID-it në punën tonë, veprimtarinë dhe gjuhët zyrtare dhe të pakicave"

13:00 Dreka

14:30 Prezantimi i nëngrupit të komunikimeve

"Rrjetet Sociale - Sfidat dhe mundësitë për komisionerët e gjuhëve"

16:30 Përfundimi i ditës 1

 

E enjte, 8 shtator: Dita 2

09:30 Panel: "Çfarë roli luajnë gjuhët zyrtare në kontekstin e funksioneve të Avokatit të Popullit në juridiksionet tuaja përkatëse?"

Kelly Burke, Komisionere e Shërbimeve të Gjuhës Frënge në Ontario

Manuel Lezertua, Avokati i Popullit i Shtetit Bask

Rónán Ó Domhnaill, Komisioneri i Gjuhëve i Irlandës

Raymond Théberge, Komisioneri i Gjuhëve Zyrtare të Kanadasë

11:00 Pauzë

11:15 Panel: "Një veprim balancues: Sfida e përmbushjes së mandateve tona"

Shirley C. MacLean, Komisionere e Gjuhëve Zyrtare e New Brunswick

Rónán Ó Domhnaill, Komisioneri i Gjuhëve i Irlandës

Gwenith Price, Zëvendës Komisionere e Gjuhëve e Uellsit

Slavisha Mlladenoviq, Komisioneri i Gjuhëve i Kosovës

12:45 Dreka

13:45 Panel: "Si mund t'i menaxhojmë rastet/hetimet në mënyrë efikase dhe në kohë kur kemi të bëjmë me presionet e jashtme?"

Gwenith Price, Zëvendës Komisionere e Gjuhëve e Uellsit

Shirley C. MacLean, Komisionere e Gjuhëve Zyrtare e New Brunswick

Roberto Moreno, Shteti Bask dhe Agurne Gaubeka, Behatokia, Shteti Bask

Bart Weekers, Avokati i Popullit Flaman

15:15 Pauzë

15:30 Diskutim lidhur me çështjet e konstatuara gjatë takimit

16:30 Përfundimi i konferencës

 

E premte, 9 shtator: Dita 3

Mbledhja e përgjithshme vjetore